Waldkafe
O poveste de la 1905
De la deschiderea din 1905 de catre familia Kuschmannn, Waldkafe a devenit un punct de atractie al vremii, mai ales pentru cei ce in fiecare duminica se plimbau catre padurea din apropiere. Functionand atat ca pensiune, cat si ca restaurant/cafenea, oferea, pe langa frumusetea privelistilor de deasupra Bartolomeului si Martinsberg pana la Cetatuie, si o panorama asupra Tarii Barsei, toate acestea insotite de muzica vremurilor.
Istorie si traditie
Timp de doua generatii, pana in perioada interbelica, a strans in jur atat comunitatea sasilor cat si cea a maghiarilor si romanilor, fiind un liant traditional cultural si social. Povestea Waldkafe a fost oprita pe venirea celui de al II-lea Razboi Mondial si a anilor de comunism, locatia suferind mici modificari structurale si de locatari, imobilul nefiind nationalizat, dar suferind in urma legii locatiei cu 7m2 de persoana. Timp de aproape 50 de ani a fost resedinta Prof. Cuza Constantin, sotul lui Thea Herta Hortense Kuschmann si om de cultura, scriitor si unul dintre cei mai iubiti dascali ai Liceului Andrei Saguna din Brasov. Un capitol special al Waldkafe va fi dedicat acestui reper al culturii brasovene. Dupa 114 ani de la deschiderea initiala si dupa un an de lucrari atent efectuate de catre mesterul Mircea Leon, sub indrumarea mai multor prieteni designeri, arhitecti si constructori, nepotul profesorului aduce la viata un crampei din viata targului de alta’dat.
Waldkafe va asteapta pe terasa cafenelei, in gradina, la o degustare, la evenimentele ce vor avea loc in cafeneaua culturala sau sa va intalniti in cadrul profesional in zile dedicate workshopurilor, sa asistati la mini concerte si evenimente culturale in vechiul pavilion sau sa admirati privelistea Brasovului Vechi si a Tarii Barsei in zilele senine.